Ruta pel centre històric de Vic


Dibuixada encara per les restes d’antigues muralles i les actuals rambles i el Passeig, endinsar-se dins del perímetre que conforma el nucli antic de Vic us transportarà, encara avui, a l’essència del que va se l’autèntica ‘Vicus Ausonae’, la ciutat medieval que va renéixer de les cendres de l’antiga Auso romana. Recuperar la seu episcopal que la ciutat ja havia tingut en l’època visigòtica va marcar, en aquell moment, el creixement de la ciutat emmurallada a l’entorn de dos grans nuclis de poder: a la part alta, amb el sector del Castell dels Moncada; i a la vora del riu, amb el sector vinculat a la Catedral. La formació de la ciutat medieval encara va comptar amb un tercer focus d’atracció, el mercadal, epicentre de la vida comercial i artesana del vell Vicus.

Avui es pot redescobrir la ciutat a través d’aquests tres grans pols, units per tot un entramat de carrers llargs, estrets i sinuosos que els enllacen i comuniquen. Dels nucli eclesiàstic ens atraparà una visita a la cripta de l’antiga catedral o el campanar; del nucli nobiliari podrem resseguir les restes del Castell dels Montcada i del Temple Romà, però també les diferents esglésies i cases nobles que testimonien, amb els seus successius estils barrocs o modernistes, les empremtes dels nous temps. Finalment, la plaça Major, el mercadal, l’espai més conegut de la ciutat i centre de vida quotidiana, ens atraparà per les seves dimensions i per l’harmonia de les seves arcades. Per cert, s’han parat mai a comptar-les? La resposta pot esdevenir un immillorable punt de sortida.


rutacentrehistoric3rutacentrehistoric4 rutacentrehistoric5 rutacentrehistoric7


PREUS VISITA:

Fins a 15 persones màxim
Visita d’1 hora – 40 €
Visita d’1 hora 30′ – 60 €
Visita de 2 hores – 80 €

Grups de més de 15 persones (per qüestions de mobilitat)
La visita d’1 hora s’allargarà fins a 1 hora 30′ – 60 €
La visita d’1 hora 30′ s’allargarà fins a 2 hores – 80 €

Nens menors de 12 anys – Gratuït
(Preu d’entrada a la Catedral no inclòs – consultar condicions)


Si esteu interessats en fer i descobrir aquesta Ruta, trunca’ns al 93 889 36 50 o bé escriu-nos a visites@forumvicus.cat. Ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible per organitzar la visita!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s