Ruta dels Antics Hospitals


L’any 1348, quan la pesta negra estava assolant, també, la desvalguda població de la Plana de Vic, un llegat de Ramon de Terrades, insigne patrici vigatà i acabalat mercader de llanes resident a Mallorca, va permetre fundar a la capital d’Osona l’Hospital de la Santa Creu, un equipament que, després de més de 650 anys de vida, atresora una part rellevant i imprescindible per entendre l’evolució de la mateixa ciutat, en aquest cas des de la seva òptica més assistencial i sanitària.

Aturar-se un moment davant de l’actual façana renaixentista i l’església barroca, i recórrer les seves antigues estances, com la impressionant Sala Gòtica, la històrica farmàcia dissenyada per Josep M. Pericas o la remodelada Casa de Convalescència, esdevenen avui un autèntic passeig en el temps, al ritme dels diferents estils que han marcat les successives transformacions i vicissituds que acumula aquest equipament. La visita a l’antic Hospital de la Santa Creu esdevé l’eix central d’aquesta ruta guiada, que us traslladarà a l’època dels vells hospicis de la ciutat. Situar-se sota la volta de canó de l’actual Albergueria i provar d’imaginar el paper que va exercir aquesta institució en plena Edat Mitjana, per exemple, serà un altre dels encants de la ruta dels antics hospitals, que també servirà per descobrir on s’amaguen les restes del vell Hospital de Sant Bartomeu o de l’antic Hospital de Sant Jaume o dels Leprosos. Misteris, per a molts, que avui són història de la ciutat.


rutahospitals1

rutahospitals3 rutahospitals2


PREUS VISITA:

Fins a 15 persones màxim
Visita d’1 hora – 40 €
Visita d’1 hora 30′ – 60 €
Visita de 2 hores – 80 €

Grups de més de 15 persones (per qüestions de mobilitat)
La visita d’1 hora s’allargarà fins a 1 hora 30′ – 60 €
La visita d’1 hora 30′ s’allargarà fins a 2 hores – 80 €

Nens menors de 12 anys – Gratuït
(Preus d’entrada als edificis no inclòs- consultar condicions)


Si esteu interessats en fer i descobrir aquesta ruta, trunca’ns al 93 8893650 o bé escriu-nos a visites@forumvicus.cat. Ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible per organitzar la visita!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s