Ruta de les Fornícules


Les capelletes de carrer, la majoria en forma de petites fornícules, d’altres simples plafons de rajoles decorades, esdevenen l’expressió urbana de la religiositat  popular. Resseguir-les, dins i fora del nucli antic de Vic, pot esdevenir una manera ben significativa d’endinsar-se en l’essència i el detall de l’autèntica ‘ciutat dels sants’. Només us caldrà alçar la mirada. Redescobrireu, en cada un d’aquests elements simbòlics, testimonis nascuts de la cultura i la devoció populars. Cada capelleta, cada fornícula, cada plafó amaga la seva petita història; petites històries que conformen empremtes tangibles o intangibles de la vida social vigatana.

La ruta inclou una trentena d’elements referits als diferents sants i advocacions marianes. Alguns mantenen viva la devoció; d’altres han caigut en l’oblit. I una gran majoria han anat desapareixent. Un passeig per descobrir, per exemple, on s’amaga una finestra que va passar a ser capelleta dedicada a sant Joan Baptista, i com de capelleta va esdevenir, un cop destruïda la imatge el 1936, novament finestra. Viatges d’anada i tornada, a voltes conseqüència de la vulnerabilitat d’aquests elements situats a peu de carrer, sovint en façanes d’edificis privats. Tot plegat, testimonis, encara, d’un patrimoni cultural, social i artístic que, malgrat els nous signes dels temps, es resisteixen a desaparèixer de l’imaginari col·lectiu vigatà.


rutafornicules2

rutafornicules3 rutafornicules1


PREUS VISITA:

Fins a 15 persones màxim
Visita d’1 hora – 40 €
Visita d’1 hora 30′ – 60 €
Visita de 2 hores – 80 €

Grups de més de 15 persones (per qüestions de mobilitat)
La visita d’1 hora s’allargarà fins a 1 hora 30′ – 60 €
La visita d’1 hora 30′ s’allargarà fins a 2 hores – 80 €

Nens menors de 12 anys – Gratuït


Si esteu interessats en fer i descobrir aquesta Ruta, trunca’ns al 93 889 36 50 o bé escriu-nos a visites@forumvicus.cat. Ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible per organitzar la visita!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s